JIŽ 22 LET JSME TU PRO VÁS !

Šimon Pečenka


+420 775 315 389


simon.pecenka@seznam.cz

URŠULA KLUKOVÁ

URŠULA KLUKOVÁ
  • Uršula Kluková (* 17. srpna 1941, Nowa Ruda, tehdejší Německá říše) je česká herečka.
  • Životopis
    Při křu dostala jméno Ursula Maria Kluka. Své dětství a mládí strávila v Broumově. Původním povoláním je zdravotní sestra — vystudovala Střední zdravotnickou školu v Trutnově a začala pracovat jako dětská zdravotní sestra. Záhy se začala věnovat divadlu a v Broumově založila amatérský soubor Kladivadlo.

    Po zrušení Kladivadla dále působila v ústeckém Činoherním studiu (1972–1974). Od poloviny 70. let pak vystupuje v Praze. Zahrála si v těchto divadlech: Divadlo Ateliér, Semafor, Divadlo Jiřího Grossmanna, Prozatímní divadlo F. R. Čecha, dále v Divadle Pavla Trávníčka, v Rokoku.
  • Ocenění
    Filmografie

    2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
    2012 Školní výlet
    2011 Saxána a Lexikon kouzel
    2009 Pamětnice
    2000 Pra pra pra (TV seriál)
    1997 Četnické humoresky (TV seriál)
    1996 Hospoda (TV seriál)
    1994 O zvířatech a lidech (TV seriál)
    1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
    1993 Deset malých běloušků (TV film)
    1992 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
    1991 Hodina obrany (TV film)
    1990 O zapomnětlivém černokněžníkovi
    1989 Dva lidi v ZOO
    1989 Foukaliště (TV film)
    1989 Něžný barbar
    1989 Policejní zpravodajská služba (TV seriál)
    1989 Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
    1989 Útěk ze seriálu (TV film)
    1989 V tomhle zámku straší, šéfe! (TV film)
    1988 Druhý dech (TV seriál)
    1988 Na dvoře je kůň, šéfe (TV film)
    1988 O kouzelnici Klotýnce (TV film)
    1988 O princi Bečkovi (TV film)
    1988 Sedem jednou ranou
    1987 Fanynka (TV film)
    1987 O princezně na klíček (TV film)
    1986 Velká filmová loupež
    1985 Synové a dcery Jakuba skláře (TV seriál)
    1984 Bambinot (TV seriál)
    1984 Prodavač humoru
    1984 Šéfe, jdeme na to! (TV film)
    1984 Záviš kontra Březinová (divadelní záznam)
    1982 Babička se zbláznila (TV film)
    1982 Když rozvod, tak rozvod
    1982 O brokátové růži a slavíku z perleti (TV film)
    1982 Šéfe, to je věc! (TV film)
    1981 Vdova po dvou mužích (TV film)
    1980 Loupežnická pohádka (TV film)
    1980 Zabijačka (TV film)
    1979 Bílá kočička (TV film)
    1979 Zkoušky z dospělosti (TV seriál)
    1977 Jen ho nechte, ať se bojí
    1977 Nemocnice na kraji města (TV seriál)
    1975 Tam, kde hnízdí čápi

    Dokumentární

    2006 13. komnata Luďka Soboty (TV film)
    2005 Šimek šoumen (TV film)
    2002 Příběhy slavných (TV seriál)
    2000 První pomoc (TV seriál)

    TV pořady

    2013 Barrandovská abeceda (TV pořad)
    2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
    2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
    2011 Talk Show Jiřího Krampola (TV pořad)
    2009 Silvestr 2009 - Pojďte dál... (TV pořad)
    2007 Dobrá rada nad zlato (TV pořad)
    2006 Hitparáda televizní zábavy (TV pořad)
    2005 Žáci "pedagoga" Šimka (TV pořad)
    2003 Silvestrovské taneční hodiny (TV pořad)
    1999 Zlatá mříž (TV pořad)
    1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
    1997 Úsměvy (TV pořad)
    1994 Kavárna u Uršuly (TV pořad)
    1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
    1989 Chalupa na horách Kavčích (TV pořad)
    1987 Zajíc v pytli (TV pořad)
    1982 Možná přijde i kouzelník (TV pořad)
    1979 Jarní výlet (TV pořad)
    1978 Silvestr hravý a dravý (TV pořad)

    Bibliografie

    Podílela se na vydání knihy Uršula Kluková : kudy chodím, tudy jím (autor Jiřina Doležalová, ISBN 80-86136-67-1).
  • Pohlaví
    Žena
  • Osobní zájmy
    Knihy, esoterika, divadlo.