TISÍC ZA DVA DNY

11.10.2009 00:57

Ahoj všem,

je skoro hodina po půlnoci a já si tu bilancuji poslední dva dny. Za pátek a sobotu jsem odřídil za volantem Logiho 1000 kilometrů a odehrál 5 sólo představení.

V pátek jsem se podíval na jih do Českých Budějovic, respektive do Líšova. Je tam moc prima základní škola. Ještě voní novotou. Bylo tam úžasné publikum. I druhý stupeň byl na jedničku s hvězdičkou. Ten samý den odpoledne jsem navštívil Plzeň a střihnul si další dvoják.

V sobotu mě silnice zavedla do malé vesničky nedaleko Hradce Králové a Hořic. Mám vždycky velkou radost, když vidím, že i na malých obcích jsou lidé, kteří se snaží něco pořádat. Nemají to jednoduché. Nemají peníze, někdy dokonce ani pořádné prostory a nebo třeba málo diváků. To, ale nebyl dnešní případ.

Při zpáteční cestě jsem si ještě zahrál na odtahovou službu. Uháněl jsem po hradecké dálnici směr Praha a ve tmě zahlédl výstražná světla a mladíka v reflexní veště. Ostaní si ho nevšímali a jeli dál, ale mě to nedalo. Autí ho trochu zlobilo tak jsem je vzal do vleku a odtáhl na nejbližší benzínku. To sem nepíšu proto, že bych se chtěl chlubit. To rozhodně ne. Jen mě vždycky rozčílí řidiči, kteří jsou slepí k podobným problémům. Ten náš kouřící čtyřkolý miláček nás přece občas může pozlobit každého a pak mi budeme bezradně stopovat a moknout u krajnice. A přitom by stačilo kdyby každý z nás pomohl, pokud je třeba. Stojí nás to jen pár slov a trochu času. Popřemýšlejte o tom :o)

Tak jen doufám, že osádka toho auta dorazila domů v pořádku. Měli to ještě pořádný kus cesty. Až domů do Písku.

A já už se taky zaparkuju...do postele. Dobrou noc všem prima lidičkám a zase příště tady.


Kontakt

Šimon Pečenka

+420 775 315 389
+420 704 155 246